En ny Therese?

Glömde ju det allra viktigaste jag har ju faktiskt klippt mig idag. Har klippt lugg, ser inte riktigt klok ut just nu. Men det kommer nog att bli bra tillsist hoppas jag. Har även införskaffat lite nya kläder idag till min nya höstgarderob, blivit mycket grått men jag tyckte det var passande eftersom jag är ju rätt grå och tråkig...  

Jobbar på ett nytt jag, framför allt ett smalare jag. Har inte gått så bra hitills på grund av inflamation i stortån, fall ner för trappor och likande. Så jag har inte kunnat träna som jag velat, men nästa vecka ska jag ta tag i mitt tränande på IKSU, okej? Emelie och jag har prata länge om att ta tag i iksu, men hon tog tag i det före mig så jag ligger tyvärr lite efter..

Men nästa vecka då jävlar!

Har hittat en låt jag gillar också.. Disturbia- Rhianna

TV!!

Vad vore livet utan att kunna följa allt drama på tv? Helt sjukt tråkigt, för vems liv skulle man annars kunna bry sig om? Sitt eget? Gud så tråkigt.. Då har jag ju hellre koll på vad som försigår i Susan Mayers liv eller varför inte Meridith Greys.. 

Satt just och kollade på en av mina favorit sajter E! Online och spanade in watch with kirstin som då alltså är en hel sida med bara tv skvaller. För jag är ju tyvärr en sådan person som inte kan vänta på att avsnitten visas i Sverige, utan är det en serie jag verkligen gillar då måste jag se den med detsamma. Olagligt, ja det är sant. Men jag väljer att tro att min handling är laglig för att jag raderar alltid filen direkt efter att jag sett den, för att inte kunna missbruka min makt att se serien när det passar mig. På så vis är det som att jag sett den på tv, nästan iaf ;) Eller ni kan ju alltid låta mig få inbilla mig  det, så känns det iaf bättre! 

Märkte dock att jag följer ganska många serier nu, när jag börjar räkna efter så är det alldeles för många.. Här kommer mina topp tio serier :)  

1. One tree hill- Intrigen Leyton fortsätter
2. Desperate Housewifes- Soo much drama
3.Grey´s Anatomy- sjukhusdrama så sjukt spännande och även en smula komiskt ibland.  
4..Gossip girl- Snygga kläder och heta pojkar
5.Samantha Who?- ROLIG!
6.Brothers and Sisters- Familj och drama 
7.Ugly Betty - En serie som får oss fula att känna oss välkomna i världen :)
8.Friday night lights- high schooldrama kombinerat med Amerikansk fotboll. Bra kombination?
9..Dirty Sexy money. NYC, rikedomar bara några av de saker som faschinerar mig här i livet ;)   
10.Scrubs- Man kan ju inte få för mycket av Rowdy..
11.Private practice- Lite halv trist spin off, var är McSteamy???  
  

Helt sjukt eller hur, 11 serier som jag ser varje vecka. Eller vissa laddar jag ju hem allt eftersom, för de är inte sååå bra, men vissa måste jag bara se på en gång. Exempelvis OTH som jag varit besatt med sedan den stora cliffhangern i säsong fem. Helt sjukt, men nu har jag sökt upp så många spoliers som jag bara kan, så nu vet jag att jag måste ha rätt i vad som kommer att hända. Jag är helt enkelt så sjukt jävla nyfiken, måste försöka behärska mig men det är inte alltid så lätt. Men den 1 september är det säsongs premiär i USA det vill säga att den 2:a september kommer jag var svår att nå..
 
Samantha who? är en serie jag kan rekomendera varmt, roligt sitcom i stil med exempelvis scrubs och även lite likt vänner. Tror det är därför jag gillar serien så mycket. Scrubs har ju även varit en favvo, men har tappat gnistan lite och sedan det blev klart att Zac Braff och Bill Lawrence kommer hoppa av efter denns säsong så känns den inte längre lika aktuell att följa den.. Jag ser hemskt mycket tjejserier försöker bättra på min tv-smak lite och har börjat se Dexter, som en en ganska bra serie. Har inte riktigt satt mig in i den ännu, men det ska jag se till att göra i höst tror säkert den kan peta tråkiga serier som är på min topp tio lista nu som t.ex. Private practice, eller Ugly Betty..    Men ingen serie kommer knäcka den förevigt bästa serien i mitt liv, Vänner! Jag säger bara, How u doin?

Jag talar ut...

Många har gett mig rådet att tala med en psykolog genom årens lopp. Detta är något jag reflekterat över, men jag har aldrig riktigt tagit till mig rådet. Men nu har jag ju till sist tagit tag i mig själv och börjat skriva en blogg, och jag funderar om detta inte kan fungera som ett substitut för en psykolog? Eftersom man ändå får ett litet utlopp för sina känslor...

Under åren har jag och även min familj blivit utsatta för mycket skitsnack, men det är väl helt enkelt den bittra sanningen när man växt upp på den uppländska landsbyggden. Det finns helt enkelt inte så mycket att göra där, så det är ju ganska förståeligt (inte) att man snackar skit och sparkar på andra som redan ligger ner.. Därför har jag bestämt mig att berätta min version av mitt liv då, som gjort mig till den jag är idag. Men jag är ändå glad att jag tagit mig därifrån.  

Jag kommer ifrån en idag vanlig svensk familj (tyvärr) det vill säga en splittrad familj med skilda föräldrar. Min mamma är alkoholist och har på den vägen förstört sitt liv dels ekonomiskt då hon har byggt upp stora skulder hos kronofogden under de senaste åren. Det gick till och med så långt att hon blev vräkt från sin lägenhet, som hon givetvis vägrade att lämna ifrån sig. Så det slutade med att jag fick lämna ifrån mig den nyckel jag hade och skriva ett kontrokta med den blivande hyresvärden att hon ska förvara dessa saker som fanns i lägenheten (dvs alla möbler och saker jag och min syster inte ville ha) tills min mor kommer till sitt rätta sinne. Detta innebar att man mor blev mycket arg på mig, men det gjorde mig inte ett dugg för detta var ingen person jag ville ha i mitt liv.  Efter att ha levt mina tonår som en ensamstående mor åt en 45-årig alkoholist, fick jag tillsist nog och klippte alla band till min mor. Efter att jag delvis försörjt min syster och min mor, blivit bestulen på födelsedagspengar, studentpengar, körkortspengar och i princip alla kontanter jag någonsin förvarat hemma hos min mor, efter att ha slagits med henne när hon varit full, efter att ha behövt bära henne till sängs efter att hon har deckat,  och framför allt alla viktiga saker man berättat för henne som hon glömt  för att hon varit för full för att minnas. Det tog ett tag men tillsist bröt jag mig loss, jag låg ner men äntligen står jag igen. 

Detta är någonting som jag alltid varit ärlig med, eller inte alltid det fanns en period då då jag gjorde allt för att dölja sanningen för kompisar, klasskamrater, fotbollskompisar och liknande. Vilket lett till att jag stötte bort många av mina kompisar jag hade då, jag har alltid skyllt det på simon att jag förlorade mina kompisar då. Men sanningen är att Simon användes som en ursäkt för många av mina handlingar att dölja hur jag mådde och framförallt för att dölja hur mitt liv såg ut. Utan Simon hade jag aldrig tagit mig igenom den perioden, och jag är skyldig honom mycket för att han stod vid min sida under dessa svåra år.  Hur som helst  på gymnasiset fick jag nog, jag minns så väl hur orden bara ramlade ut under en lunchrast när i princip hela vår klass satt vid bordet. Då var det mycket, mitt livskärlek hade precis flyttat ifrån mig och jag hade det minst sagt jobbigt hemma med en mamma som alkoholist och en pappa som är som förbytt. Min far hittade en ny kvinna direkt efter att mina föräldrar separerat och det dröjde inte länge innan de flyttade ihop. Å man kan minst sagt säga att vi inte alltid gått så bra ihop... Jag bodde jku hos båda mina föräldrar men det var ju i princip som att välja emelann pest eller kolera. Men tillbaka till historien  så under lunchrasten ramlade orden bara ut. Men alla satt i princip bara tysta, någon pratade med en lärare som ville att jag skulle prata med en kurator. Men det var inte vad jag behövde då, utan jag behövde bara en vän.  

Idag är detta något jag berättar för personer jag tycker om, och jag bryr mig inte om vem som vet om denna "smutsiga" del av mitt förflutna för nu vet jag att det är många som har haft det lika illa om inte värre än mig. Många har tyckt synd om mig, och det vill jag inte att folk ska göra. Jag är ett gott exempel som ett av många barn som lever med en förälder som har ett beroende. Jag fick bra betyg, jag tog mig in på universitetet i Umeå, hamnade i den bästa klassen någonsin, började extrajobba och träffade på det viset mina härliga arbetskamrater. Började även spela fotboll igen, och även där träffat många härliga människor.  Ur något dåligt kommer det alltid något bra det ska bli mitt nya ordspråk ;)    

huliganer

så onödigt, så omoget varför kan grabbarna som kan bara inte få spela fotboll? Utan avbrott av hammarbyhuliganer?

Ja visst, felaktigt domslut. Men det är sånt som händer, lär er att leva med det för tusan..

Länge leve AIK

löning :)

Skönt idag är det löning, ska det bli en beställning ifrån forever21 eller ska man köpa ny tele? Har spannat in en sonyericsson med MP3, skulle vara bra eftersom min walkman har gått sönder. Å Kermit har tuggat sönder mitt headset till telefonen så jag kan inte ens lyssna på radio på vägen till jobbet längre, och det är katastrof!  


Annars jobb och jobb idag har det varit en helt vanlig dag på jobbet. Varken mer eller mindre roligt än vad det brukar vara, men dock ska jag ha kassautbildning imorgon. Det ska bli roligt!

Ska leka med Cissi också, måste slå en pling åt na.. Måste ta mig på IKSU också men må kurera min kropp först.. Sen så måste jag ta tag i min träning!


Nu må jag dra ska på "provsmakning" inför ny kampanj på strömpilen. Hela gänget ska dit, det ska bli kul!  


VINST!

Fan vad skönt 2-1 vinst! Ingen strålande match, men ändå skönt att se att det finns några med hjärta som kan gå in och avgöra matchen. Så himla skönt! Härligt att se tjejer!

Har börjat fundera inför nästa säsong, får se hur jag gör. Med tanke på de konstiga tider jag jobbar så känns det som att jag inte kommer att hinna med fotbollen som jag skulle önska. För denna säsong har jag inte kunnat träna eller matchas som jag normalt sett ska klara av. Jobbet tar mycket tid, och det måste det ju få göra men det känns tråkigt om man skulle behöva sluta helt. Ingen som vill starta korpen? :)


Veckan som gått..

Man har inte så mycket liv och denna vecka har mycket kretsat kring jobbet. Har varit sjuk, men jag vet hur det är att vara arbetsledare och det är inte kul när någon ringer och sjukanmäler sig. Speciellt när det är typ noll personer som vill ställa upp, för de som kan tänkas ställa upp de bor i princip redan på bygget ;) Så jag bestämde mig för att jobba iaf, var ju inte direkt dödligt sjuk utan bara en vanlig förkylning (men ack så jobbigt ändå!). Dumt gjort för jag borde ha stannat hemma klantigt nog lyckades jag på någotvis falla ner för vår vindstrapp på jobbet och den är brant ska jag säga! Vilket resulterade i en skadad arm med skrapsår och muskelsmärtor samt ett saftigt blåmärke på låret.

Men förhoppningsvis inga större men inför framtiden, men dock kan jag inte spela fotboll idag som det var tänkt. Vilket suger balle, med tanke på att jag inte spelat en fotbollsmatch sedan sommaruppehållet. Men jag ska hinna göra åtminstone en match, och då ska jag vara kung ;) Har inte lyckats med den bedriften ännu, men jag menar det måste ju hända någon gång ;) Ska fara och se matchen snart dock, hoppas på vinst idag eller jag snarare vet att det blir vinst idag  :)

Men inte enbart hemska saker har hänt dena vecka var bjuden på kräftskiva hos J & J igår, mycket trevligt. Jag agerade chaufför för jag såg ingen anledning att må ännu sämre på morgonen än vad jag redan gör. Trevligt hade jag iaf, och det är ganska kul att spela ölspel när man dricker vatten måste jag säga. Konstigt att se hur fort det kan gå för folk att bli riktigt riktigt fulla! Begreppen AD och BL återuppstod igen vilket inte är konstigt i dessa sammanhang, det  var ett tag sedan sist och jag har fått mycket pikar och det har gjorts många försök att genera mig. Folk i min närhet har fått uppfattningen om att jag är pryd (bara för att man tycker vissa saker är äckliga och tro mig de var minst sagt äckliga) , så jag har fått utstå mycket men äntligen känns det som jag fått min revansch  :)

Blev stoppad av polisen igår också, där sannolikheten att bli stoppad är typ noll. På en grusväg mitt ute i ingenstans, möter jag en polisbil som stannar mig, kollar körkort och gör nykterhetskontroll. Tur att man hade börsen med sig!  

Den lätta versionen av en riktig AD..


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0